Executeur

Afwikkeling Nalatenschap

Als een overledene een testament had, is daarin mogelijk een executeur aangewezen. De afwikkeling of een deel daarvan moet dan door de executeur (testamentair) gebeuren. Denk bijvoorbeeld aan: Het regelen van de begrafenis of crematie, het maken van een boedelbeschrijving en namens de erfgenamen aangifte voor de erfbelasting doen. Een executeur zorgt er ook voor dat legaten worden afgegeven of uitbetaald en dat tot slot rekening en verantwoording wordt afgelegd aan erfgenamen.
De rol van executeur is voor naaste familie vaak een grote emotionele en praktische belasting.
Als je in een testament als executeur bent aangewezen, leert de praktijk hoe gecompliceerd de afwikkeling van de nalatenschap in werkelijkheid is. Je mag de rol van executeur ook weigeren maar weet dat je daarvoor ook hulp mag inschakelen. Ook hulp inschakelen voor meer duidelijkheid? Neem dan gerust contact met mij op

i-Executeur ontzorgt bij nalatenschap

Als nalatenschapscoach en specialist i-executeur begeleid ik mensen bij vraagstukken rondom het afwikkelen van een nalatenschap en kan ik u bijstaan en de mogelijkheden bekijken. Daarmee bent u verzekerd van een zorgvuldige en efficiënte afwikkeling van de nalatenschap conform het testament.
Ik help u keuzes te maken betreft het verwerpen en zuiver- of beneficiair aanvaarden van de nalatenschap. Tevens kan ik samen met u een geschikte notaris selecteren of contact voor u opnemen met de rechtbank. Hiermee worden de kosten gereduceerd. Als i-executeur verzorg ik de volledige afwikkeling van de nalatenschap inclusief boedelbeschrijving, alsmede het opstellen van de rekening en verantwoording. Door deze neutrale en transparante afwikkeling kunnen conflicten worden voorkomen.

Meer

Informatie

 

Bekijk ook de informatie over:

  • Regel uw nalatenschap nu voor later;
  • Wat te doen bij overlijden;
  • Hulp bij afhandelen erfenis;
  • Coöperatie Gaande-weg;

Neem contact op

14 + 5 =

Praktijk voor hulp bij erfenis

André (A.L.A.) Post (Erkend Nalatenschapscoach)
Schepenveld 44
3891 ZK Zeewolde (Flevoland)
Mobiel: 06 5178 5625
Email: andre@andrepost.nl

Erkend Nalatenschapscoach

Een ICR erkend nalatenschapscoach is onafhankelijk, begrijpt juridische taal en kan deze op een persoonlijke en heldere manier uitleggen.

i-Executeur

André Post is aangesloten bij het landelijk netwerk van
i-executeur. Dit is uw waarborg voor een onafhankelijke deskundige nalatenschapsafwikkeling.

Coöperatie Gaande-weg

André Post is aangesloten bij Coöperatie Gaande-weg,
een samenwerking van gecertificeerde nalatenschapscoaches.