Hulp bij erfenis

Een zorg minder

Nalatenschapscoach biedt hulp bij erfenis

Voor nabestaanden is de afhandeling van een erfenis vaak een emotionele zoektocht, daarom is hulp bij erfenis een zorg minder.
Steeds meer mensen willen al voor hun overlijden en in ieder geval bij overlijden de zaken rondom een erfenis goed geregeld hebben. Het aanwijzen van een familielid, vaak het oudste kind, als executeur-testamentair is nog steeds een veel gekozen mogelijkheid. Maar al te vaak blijkt dat hij of zij te weinig kennis van zaken heeft om ingewikkelde zaken in goede banen te leiden. Juist daarom kunt u een beroep doen op een erkend nalatenschapscoach.

Voorkom ruzie

Is een nalatenschapscoach nodig? Ja, want een erfenis blijkt voor veel mensen een bron van ruzie of familievetes. Bij een derde van de families ontstaat ruzie over de erfenis, coaching helpt voorkomen dat een nalatenschap eindigt in een duur conflict. Als nalatenschapscoach begeleid en help ik bij:

  • het in kaart brengen van een erfenis;
  • praktische werkzaamheden voor erfgenamen en/of executeurs coördineren;
  • het regelen van administratieve zaken rondom de erfenis en overzicht brengen in de financiën;
  • het voorkomen van onenigheid bij de afwikkeling van een erfenis.

Nalatenschapscoaching helpt om emotioneel en financieel inzicht te krijgen op basis waarvan u met uw familie weloverwogen beslissingen kunt nemen. Het is laagdrempelig en kan helpen voorkomen dat conflicten via kostbare juristen moeten worden uitgevochten. Als nalatenschapscoach help ik met het ordenen van uw nalatenschap en begeleid ik erfgenamen en executeurs met de afhandeling van een erfenis. Wenst u begeleiding bij eventuele vervolgstappen? Vraag naar de mogelijkheden.

Meer

Informatie

 

Bekijk ook de informatie over:

  • Regel uw nalatenschap nu voor later;
  • Wat te doen bij overlijden;
  • Hulp bij afhandelen erfenis;
  • Coöperatie Gaande-weg;

Neem contact op

7 + 7 =

Praktijk voor hulp bij erfenis

André (A.L.A.) Post (Erkend Nalatenschapscoach)
Schepenveld 44
3891 ZK Zeewolde (Flevoland)
Mobiel: 06 5178 5625
Email: andre@andrepost.nl

Erkend Nalatenschapscoach

Een ICR erkend nalatenschapscoach is onafhankelijk, begrijpt juridische taal en kan deze op een persoonlijke en heldere manier uitleggen.

Gaande-weg

André Post is aangesloten bij Coöperatie Gaande-weg, een samenwerking van gecertificeerde nalatenschapscoaches.

stuur me een bericht op WhatsApp whatsapp