Nalatenschapscoaching

Een zorg minder in moeilijke tijden

Nalatenschapscoaching helpt en is een zorg minder in moeilijke tijden! Voor nabestaanden is de afwikkeling van een nalatenschap vaak een zoektocht. Daarbij kan nalatenschapscoaching helpen. Uitgerekend in een periode van verdriet en rouw moeten essentiële zaken worden geregeld. Hierbij treden erfgenamen in de voetsporen van de overledene en dat kan juridische consequenties hebben.

Wat is nalatenschapscoaching?

Nalatenschapscoaching is een positieve stem op de achtergrond, wat leidt tot een beter resultaat. Is nalatenschapscoaching echt nodig? Het antwoord op deze vraag blijkt veelal ‘ja’te zijn. Zo blijkt de erfenis voor veel mensen een bron van ruzie of familievetes. Bij een derde van de families ontstaat ruzie over de erfenis. Hierbij helpt coaching voorkomen dat een nalatenschap eindigt in een duur conflict. Als nalatenschapscoach begeleid en help ik bij:

  • het in kaart brengen van een nalatenschap bij leven en het opbouwen van een persoonlijk levensdossier;
  • praktische werkzaamheden voor erfgenamen en/of executeurs;
  • het regelen van administratieve zaken rondom de erfenis en overzicht brengen in de financiën;
  • het voorkomen van onenigheid bij de afwikkeling van een erfenis.

Nalatenschapscoaching is laagdrempelig en kan helpen voorkomen dat conflicten via kostbare juristen moeten worden uitgevochten. De persoonlijke benadering maakt daadwerkelijk het verschil.

Geregistreerd nalatenschapscoach

In het ICR (International Coach Register) ben ik geregistreerd als André (A.L.A) Post Erkend Nalatenschapscoach onder nummer 2016.08.01.4X3A2U. Deze registratie staat voor integriteit, kwaliteit, onafhankelijkheid en betrouwbaarheid. Een nalatenschapscoach fungeert als vertrouwenspersoon, intermediair of gesprekspartner, weet te laveren tussen verschillende partijen en heeft een breed netwerk van externe deskundigen.
Bekijk ook de informatie over:
Regel uw nalatenschap nu voor later
Wat te doen bij overlijden
Hulp bij afhandelen erfenis

Praktijk voor nalatenschapscoaching: bel 06 51 78 56 25 voor een vrijblijvende afspraak