Persoonlijk levensdossier

Persoonlijk Levensdossier om zorg en zaken nu goed te regelen voor later

In een persoonlijk levensdossier kunnen gegevens en wensen overzichtelijk worden verzameld, maar in de praktijk is het na een overlijden vaak een zoektocht naar de benodigde informatie. “Er is niets geregeld, hoe kunnen we z’n zaken nog in orde brengen?” Dit is in mijn praktijk helaas een vaker gestelde vraag. In goede dagen worden administratieve beslommeringen vaak vooruit geschoven en in kwade dagen heeft men er de energie niet meer voor om het aan te pakken. ‘We zullen wel zien’ is geen oplossing, door je administratieve en financiële zaken tijdig te regelen, verlicht je zorg voor later. Zorg ervoor dat mantelzorgers, nabestaanden, de uitvaartverantwoordelijke of executeur-testamentair kunnen worden geïnformeerd over persoonlijke zaken die van belang zijn en leg die informatie vast!

Hoe werkt een Persoonlijk Levensdossier?

In een persoonlijk levensdossier kan relevante informatie voor nu en later worden verzameld. Het is een privédocument met alle informatie die u belangrijk vindt en die emotioneel, zakelijk en praktisch van belang kan zijn voor degenen die zorg voor u moeten regelen of achterblijven: foto’s, brieven, teksten, adressenlijsten, bankcodes, inlog-informatie. Kortom alles wat voor u waardevol is, kunt u vastleggen in een strikt persoonlijk dossier. Alleen u bepaalt aan wie u deze informatie toevertrouwt. Informeer naar de mogelijkheden voor het samenstellen van uw persoonlijk levensdossier.

Met een persoonlijk Levensdossier heeft u het goed geregeld!

Met het Gaande-weg PLD® laat u een compleet dossier samenstellen van uw leven, wensen en digitale sporen voor uzelf, uw mantelzorgers of nabestaanden. In een persoonlijk gesprek komen alle relevante onderwerpen over de dood en uw nalatenschap aan bod. Nalatenschapscoaching helpt om emotioneel en financieel inzicht te krijgen op basis waarvan u weloverwogen beslissingen kunt nemen.
* Het Gaande-weg®PLD is ontwikkeld binnen het kwaliteitskeurmerk van Coöperatie Gaande-weg, een unieke samenwerking van gecertificeerde en ervaren nalatenschapscoaches.

Nalatenschapscoaching helpt

Wilt u van gedachten wisselen over de mogelijkheden met betrekking tot uw eigen nalatenschap? Wenst u begeleiding bij eventuele vervolgstappen? Bent u op zoek naar informatie over erfgename, erven, doen en (na)laten? Vraag naar de mogelijkheden.

Praktijk voor hulp bij erfenis en familiekwesties: bel 06 51 78 56 25 voor een afspraak

Bekijk ook de informatie over:
Regel uw nalatenschap nu voor later
Nalatenschapscoaching
Coöperatie Gaande-weg